top of page
  • Foto van schrijverMerel Tindemans

De boodschap van het insect!

Naast mijn nieuwe praktijknaam, heb ik ook een nieuw logo!

Graag deel ik hier ook de betekenis van. Beide verhalen geven een "inkijkje" over wie ik ben, hoe ik in het leven sta, hoe ik werk en wat ik met mijn praktijk wil betekenen.


Zoals jullie zien is mijn logo een insect! Zij zijn op verschillende manieren speciaal voor mij.

Voor mij staat het voor de verbinding tussen de aarde, het aardse én de kosmos/ het universum. Dat doettie d.m.v. symboliek.


Mijn logo bestaat zelfs in ‘t echt, dus niet alleen grafisch.

Ik heb ‘m ingelijst gekregen van de Hoolimooli vormgevers! Het is een echt Hoolimooli effect!


eigen-wijs! coaching en begeleiding Eindhoven. Kindercoach Coach. Merel Tindemans

Waarom het insect mij representeert?

Met mijn voelsprieten neem ik van alles waar.

Uit zowel de zichtbare als de onzichtbare wereld.

Voor mij is het één, een voelbare wereld.


Het is niet zo gescheiden als het vaak lijkt.

De kosmos, het universum of spiritualiteit wordt vaker gezien als zweverig, ontastbaar.

Ik vind het mooi om een verbinding te brengen tussen deze twee en dat het eigenlijk “gewoon” gaat over voelen van dat wat er is. Hier liefdevolle aandacht aan geven zodat het weer mag stromen en kan transformeren.

Het bruggetje dat ik wil maken doe ik op een simpele manier. Hoe grappig dat insecten dat ook doen! Zij zijn ook lekker simpel en alleen gericht op dat wat er echt toe doet, dat wat er is, in het hier en nu.


Insecten verbinden mijn intuïtieve kant (mijn voelsprieten), met de natuur (mijn thuiskomen), met symboliek (een boodschap of bevestiging). En ik vind ze lekker vrolijk, eigen-wijs, verfijnd, nuchter en simpel. Zo klein en groots tegelijk!


Voor mij is werken vanuit energie of intuïtie, net dat laagje dieper aanvoelen. Daar waar het echt om gaat. Verbinden met je diepste kern. Verder kijken dan gedrag, juist naar de behoefte eronder. En ook vertrouwen voelen dat we ondersteund en begeleid worden door iets dat zoveel groter is dan wij voor mogelijk houden.


eigen-wijs! coaching en begeleiding Eindhoven. Kindercoach Coach. Merel Tindemans

Ik voel me enorm verbonden met de natuur en haar wijze lessen, dat zit ‘m voor mij in symboliek. Tegelijkertijd maakt de natuur een boodschap tastbaar wat eigenlijk vanuit de kosmos komt. Bijvoorbeeld een bepaald dier of insect waar je oog op valt, het staat ergens voor. De betekenis ervan kun je opzoeken en dat matcht echt met een thema waar jij op dat moment in zit. Je kunt de “tekens/ boodschappen” ook terugzien in dubbele getallen, dat zijn “engelen getallen”. Ben maar eens bewust van je gedachten op het moment dat je dubbele getallen ziet verschijnen. Of veertjes die je plotseling op onverwachte plekken ziet liggen. Zo is er nog veel meer symboliek en synchroniciteit.

Ook de seizoenen kun je zien als lessen uit de natuur. Alles komt en gaat in een cyclus, alles heeft z’n eigen tempo en groei. Daar kunnen wij iets van leren. Daar kan het systeem iets van leren!

De natuur heeft zowel zon als regen nodig. Tegenpolen, kun jij ze omarmen in jezelf? Hoeveel sterker ben je, als je ook de zwaarte hebt gekend? En de zon! Durf jij volledig te stralen en jezelf in je grootsheid te laten zien?

Lessen over loslaten en vrijheid, over je plaats innemen, er Zijn.

Er ligt zoveel meer wijsheid in de natuur.

Wijsheid van natuurlijke voeding, kruiden, mineralen en edelstenen.

De maan met haar fases en cyclus van tijd.

De zon die verlichting, warmte, groei en leven brengt.

Elementen in de natuur én in onze natuur.

De natuur is perfect in haar imperfectie. Heel in al haar facetten.

Waarom voelen de meeste mensen dat niet zo?

De natuur als rolmodel, hoe mooi is dat?!

Merel Tindemans. Kindercoach Eindhoven. Hooggevoelig. Hoogsensitief. HSP.

Je kent wel van die quotes zoals “wat je aandacht geeft groeit”.

Waar geef jij aandacht aan? Wat is groot en aanwezig in jouw leven?


Wij kunnen echt zoveel meer dan we ons kunnen voorstellen. Hier hebben we zelf invloed op!

Met onze mindset, ons gevoel en energie kunnen we bijna alles manifesteren.

Als we doorhebben hoe we hiermee kunnen spelen en wat de power hiervan is, wordt het groots! Alle kleine dingen worden grootser, magischer, fijner en lichter.


Ik wil dat op een simpele manier doen voor én met mensen.

Als wij leren om te voelen wat wij voelen en wat ons lichaam ons wil zeggen.

Als wij leren luisteren naar onze behoeften, naar ons gevoel en energie.

Als wij aarden, terug naar het hier en nu, terug naar ons lichaam.

Dan kunnen wij voelen wat wel fijn is en niet, waar we energie van krijgen en wat energie kost.

Wat onze waarden en normen zijn vanuit onze kern.

Eerst verbinden met onszelf, ons lichaam en onze energie.

Daarna komt (de bewustwording van) de wisselwerking in energie tussen onszelf en de ander.

Van daaruit ontstaat magie. Je kunt spelen met die energie!

We hebben zelf de regie hoe alles stroomt en flowt.


Jouw eigen-wijsheid wijst je de weg!


Liefs, Merel.

104 weergaven

Comments


bottom of page