top of page
  • Foto van schrijverMerel Tindemans

Wat je zegt ben je zelf!

“Grappig” praktijknamen van coaches en therapeuten. Het zegt zoveel over onszelf en ons pad. Hoe wij zijn gekomen tot wie we nu zijn en waar we anderen bij willen ondersteunen.


Wat je zegt ben je zelf!

Ik ben er ook! – Verbinding – Simpelweg – EigenWijs – Buiten Gewoon Zijn…

Een aantal -voor mij- belangrijke (kern)woorden die je terugleest op mijn website en die veel zeggen over mij en het pad dat ik zelf heb afgelegd.


Verbinding”. De basis van alles!

Het is mijn passie om échte verbinding aan te gaan. Met andere mensen, met de natuur en al het magische voelbare. Door te verbinden, komen we weer in contact met onszelf.


Het was een bumpy ride, het contact met mezelf en de verbinding met mijn gevoelens, behoeften, verlangens en emoties. Echt! Loopings, vrije val, doolhoven, spoken, spiegelpaleis, alles erop, eraan en ineen! Het duurde even, kostte veel (tijd, geld, energie) en het was een eenzame "ride". Maar het is nu wel mijn grootste kracht. Ik krijg energie van fijne verbinding en het kost mij energie als ik die niet voel in contact. Je kunt je verbinden en de diepte ingaan met iemand tot het niveau dat jij zelf ook hebt doorleefd.


De praktijknaam "Ik ben er ook" klopt al een tijdje niet meer voor me. De essentie wat ik wil betekenen natuurlijk wel, maar toch ook een beetje best wel next level. Ik heb daarom ook een nieuwe domeinnaam. Echt op 't lijf geschreven ;)


Na circa 15 jaar hulpverleners, vele verschillende invalshoeken, visies, e.d. Ook in de maatschappij, met name de laatste 2 jaar, voel ik hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met onze eigenwijsheid. Ik ben zowel eigenwijs als eigenwijs, met al mijn levenservaring en geschoolde ervaring. Ik weet wat werkt voor mij, wat klopt voor mij, wat ik nodig heb, waar mijn verlangens liggen, mijn behoeften, mijn passies, waarvan ik ga stralen. EN ik weet ook heel goed waarvan ik een minder leuk mens word, wat niet klopt en niet goed voelt voor mij.


De visies, meningen en “waarheden” vliegen je om je oren. Ik vind het o-zo belangrijk om mensen weer terug in verbinding te brengen met hun eigenwijsheid. Jouw intuïtie, jouw gevoel. Ontmoeten en ontwikkelen. Alle laagjes overgenomen gedachten, patronen en overtuigingen eraf. Terug naar jezelf, jouw eigen wijsheid. Ook vind ik het erg fijn om (jong)volwassenen te begeleiden in dit proces! Dit geeft een andere laag van diepgang en verbinding.

En simpelweg (de weg van simpel), gewoon omdat het niet moeilijk is. Spiritueel wordt vaker als zweverig bestempeld. Maar het is juist simpel! Gewoon voelen wat goed voelt, waar jij energie van krijgt en wat energie kost. Wat klopt voor jou? Je hoofd is veel ingewikkelder dan je gevoel. Je hoofd vindt van alles en denkt vaker in problemen dan in mogelijkheden. Je gevoel doet niet zo moeilijk ;) Dat is gewoon wat het is.


Spiritualiteit is voor mij voelen wat mijn intuïtie te vertellen heeft en hiernaar luisteren. Voelen dat er nog veel meer verbinding is dan we voor mogelijk houden. En dat er veel meer mogelijk is dan we ons kunnen voorstellen.

Wanneer je hoofd gaat luisteren naar je hart, ontstaat bewustzijn. Een samenwerking, waardoor je hoofd niet persé moeilijk hoeft te zijn, maar jou juist van dienst kan zijn. Want eerlijk is eerlijk, zonder je brein en gedachten overleef je niet.


"Wat je aandacht geeft groeit”, “wat je zaait zal je oogsten”:

Voor mij is het leven eigenlijk een stukje magie. Dat wat jij voelt, zend je uit (net als een radiofrequentie). Mensen en situaties met eenzelfde frequentie haken aan. Ik zorg dat mijn frequentie klopt met wie ik ben, waarvan ik straal. Op deze manier blijft mijn zender helder en een goed bereik houden. Wie en wat dezelfde frequentie heeft, haakt aan.

Stel dat ik ergens in geraakt wordt, bv. “niet goed genoeg voelen" (een groot oud thema van me), dan zit dat op mijn frequentie en trek ik dat ook aan. Je trekt niet aan wat je met je hoofd wil, je trekt aan wat je op diepere lagen voelt.

Ik vind het dus super belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, dingen doen die goed voelen, omgaan met mensen waarbij ik mij fijn voel en mezelf kan zijn. Zodat ik ook mooie dingen en mooie mensen aantrek.

Voor mij draagt het bos daar ook aan bij en kampvuurtjes, creativiteit, muziek, dans, e.d.


Hoe meer ik in verbinding met mezelf ben en wie ik wil zijn, hoe meer van dit soort mensen en situaties ik aantrek. Mijn praktijk stroomt omdat mijn levensenergie ook stroomt. Ik vind het belangrijk om uit te stralen wie ik ben, irl en online. Zo ben ik ook makkelijker vindbaar voor nieuwe contacten.


Ik begeleid mensen graag weer naar hun eigenwijsheid, naar hun intuïtie, hun magie. Gewoon op simpele manieren. Sinds kort niet meer alleen aan huis bij mensen, maar ook enkele uurtjes per week tussen de paarden. Ook dat is magisch! Buiten Gewoon Zijn. Daar zorgen de paarden wel voor.


Mijn praktijknaam gaat dus veranderen in eigen-wijs! coaching en begeleiding.

“Jouw eigenwijsheid wijst je de weg”


Ik ontwikkel en het online plaatje (mijn website) groeit hierin mee!

Binnenkort een hele make-over! Kijk ernaar uit!


Ondertussen dat ik deze blog schrijf, kijk ik naar mijn pannenkoekenplant die ik mag verpotten.

Hij wil ook verder groeien en ziet er sipjes uit in z’n kleine potje! Straal! Leef! Ben


411 weergaven

Comments


bottom of page